Tva helger pa raken (helg ett)

Nu har jag verkligen inte bloggat pa lange alltsa. Ar sa ledsen. Har inte tagit mig tid till att gora det bara, men nu minsann! Nu ska ni fa se, tva helger har gatt. Forrforra helgen akte jag in till stan bada dagarna.
Hade verkligen abstinens efter staden. Sjukt beroende alltsa!
Sa pa lordagen akte jag in och traffade Sanna, hon som bor pa andra sidan Hudson River, vi gick runt och shoppa lite.
Sanna behovde skor, det gor vi val alla! Sen motte vi upp med Maria som hade varit pa sin vintageshoppingtour som FIT haller. Dokul tydligen! De har massor med sana dar kurser!

Senare pa Forever 21 traffade vi Anna, tjejen som var med pa yachtfesten. Vi traffade iallafall henne och hennes tyska kompis. jag tror hon hette Julia, har for mig det.


Men vi bestamde iallafall att vi skulle ga pa bio, sa vi gick pa bio pa TIMES SQUARE! Ascoolt! Vi sag den har:




Nasta dag gick vi pa museum. MoMA blev det. Det ar sa att Sannas gammelmorfar var en kand arkitekt vid namn Gahn i efternamn.
Han var med och utvecklade fundamentalismen, oppna ytor och grejer, han var med och skrev boken acceptera. Den boken hade nu for forsta gangen
oversatts till engelska och saljs pa MoMA. MoMA hade tagit kontakt med Sannas familj och ville jattegarna ge de ett exemplar av boken och ett par
fribiljetter. Sa pa sondagen gick vi pa MoMA!



Sa nu kommer ni fa se lite kanda tavlor och andra verk som jag tyckte var fina.

 van Gogh

















Det var nastan allt fran MoMA, lagger ju inte upp alla bilder! Det orkar jag inte ar for trott...



Iallafall, sen at vi glass pa ett stalle som heter Pinkberry.

Och sen gick vi pa bio igen, vi traffade upp Sanna och hennes kompis Josefin (dotrevlig tjej). Vi sag Sexdrive. hur rolig som helst, garvade ihjal mig!



Sa himla rolig! James Marsden var bast, haha!
Sen drog jag och Maria hem. Sa himla skont att ha nagon att aka hem med, har ju alltid akt sjalv pa bussen. Men nu har jag en busskamrat! :D

Just det har kopt ett par skor ocksa, dessa!



Jag kunde inte lata bli, kopte dem over natet, asbilliga!! 25 dollar, varsta kapet! Inte direkt nagra vinterskor, men det ar kopior av de har. Lite tjockare klack bara, lite lattare att ga med andra ord! haha

Ska snart skriva om helg tva, imorgon jag lovar! Just det ska pa halloweenfest imorgon, hemmafest! Med amerikaner yey! Fast festen ar pa en torsdag, kan tyckas lite konstigt kanske. Men vad ska man gora, amerikaner...

pussar! 

Day four

Okej da var vi framme vid fjarde och sista dagen i Florida. Antligen, jag var ju dar for tva helger sen liksom! Haha! Okej sista dagen besokte vi Seaworld och hangde vid poolen. That's it. Fast vi hade ju kul saklart!


Vi akte den har. Nastan lite som HangOver pa Liseberg, fast jag akte ju aldrig den da, men den sag typ likadan ut. Man satt med benen hangandes och man snurrade runt i loopar, uppochner flera ggr.


Den har var konstig. Journey to Atlantis hette den. Sa forst akte man omkring i en liten uppbyggd stad inomhus, sen nar man kom ut akte man ner for den har backen eller vad man ska kallat. Lite som Flumride, man blev blot iallafall.



De hade pingviner! De pa andra bilden var SA sota! Man ville bara gosa med dem.

 
Jag tror den har hette Barracuda, laskiga vad dem iallafall! De hade Seaturtles ocksa!


De hade en fakehaj och de hade riktiga hajar. Man gick igenom som en tunnel med vatten runt omkring. Och i vattnet fanns det hajar! ASCOOLT!


Vi gick pa tva shower, sjolejonen och spackhuggarna. Sjolejonens show var lite som en pjas. Det handlade om nagra pirater som kom till en o dar det bodde det redan bodde en pirat. Och de skulle hitta nagon skatt tillsammans, men sa tappade de bort kartan for att uttrarna tog den, men som tur vad hittade dem den igen. Saklart! Det maste ju sluta lyckligt liksom, det var ju barn narvarande. Haha!




Att se spackhuggarna var haftigt. Sa himla stora djur!! Alltsa verkligen. Det var tur att vi inte satt in the splash zone, for annars hade vi gatt dar ifran dyngsura. Och da menar jag verkligen soaking, den storsta spackhuggaren av de alla (Shamu) skvatte ner hela publiken! Showen var sa himla klyschig och amerikansk, ni anar inte. Believe hette showen och det sager ju allt nastan. Budskapet var: "If you only believe, your dreams will come true!" Sa fjantigt att jag trodde att jag skulle do. Speciellt nar de drog upp en liten flicka till micken och fragade henne vad hon ville bli nar hon blev stor. "Animal trainer!!" *sas med valdigt nasal rost* svarade hon, SAKLART! Och the trainer bara: "All you have to do is BELIEVE!" Sen borjade nagon tardrypande musik typ och han gav den lilla flickan hans halsband (en spackhuggarfena gjorde utav av tra, som han skulle ha gjort sjalv tydligen, bullshit!) som han sjalv hade runt halsen och drog det over hennes huvud. Och hela den sekvensen, eller vad man ska saga, gick i SLOWMOTION pa storbildsskarmarna! JAG TRODDE JAG SKULLE DO AV GARV!! Men jag brast inte ut i asgarv, fnissa lite bara, ville ju inte offend nagon liksom. Typiskt amerikaner alltsa, allt ska vara tre ggr varre och storre.
HAHAHAHAHHAH!




Sen gick vi faktikst tillbaka till hotellet. Seaworld lag jattenara. I poolen fanns det ocksa spackhuggare!


Sedan akte vi hem till nagot kallare Jersey. Men det var verkligen skont att fa lite varme och sol pa sin langa kropp.

Imorgon visar jag bilder fran helgen, lovar! ALSKAR ER!

Jonna

Day three

Jag vet att jag ar seg pa att uppdatera, men jag har faktiskt ett liv har borta! Nee skoja bara, jag ska skarpa mig. Men har faktiskt varit inne i stan hela helgen. Men det berattar jag om lite senare, maste ju lagga upp mina tva sista dagar i Florida forst.

Okej, sa dag tre akte vi till ett stalle som hette Discovery Cove, som ar typ en systerpark till SeaWorld. Samma agare ar det tror jag. Iallafall har fick vi gora massor med skoj! Det borjade med att vi fick vara wetsuits, snorkel, snorkelglasogon och en tid for var delfinsimning. Den var klockan elva. Fram tills klockan elva at vi frukost, simmade i korallrevet med alla fiskar och rockor. Det var sa himla coolt, jag var lite radd forst for rockorna. Men sen vande man sig! Sen klockan elva var det dags for delfinsimningen! Det var sa overkligt.. Jag kunde inte fatta att det var en delfin som vi simmade med, pussade och klappade pa. HELT OTROLIGT! Da var det avkryssat pa listan over saker jag maste gora innan jag dor, jag har traffat Aladdin och simmat med delfiner. Nu kan jag do lycklig. Haha!

Lite bilder vill ni ju forstas se!


Sa det har var de bilderna vi tog med var kamera.
Sen tog de som jobbade pa stallet massor med bilder ocksa, som man sedan fick kopa for ett lojligt pris saklart!
Har dem iallafall.


Jag ser sa ut som en kille pa den har bilden! Helt sjukt!


Vi fick sjalvklart alla simma med delfinen som hette Clipper! Hon var mamman i flocken (?), det var alltsa hon som senast hade fatt en unge och det har var hennes forsta "interaction with tourists" sen innan hon fodde ungen. Sa tranaren var jatteglada att hon klarade av en hel halvtimma utan att simma ivag till ungen som var lite langre bort.






Min favvobild!



Nagra bilder vid ett vattenfall. Haha lite klyschigt kanske.
Discovery Cove var underbart. Ett sa himla coolt stalle. Min drom om att bli delfinskotare kom ater till liv.

Sen efter Discovery Cove akte vi till Downtown Disney, typ bara en massa affarer, och sen till DisneyQuest tror jag att det hette. Dar fanns det iallafall 5 vaningar med olika spel. Typ flipperspel fast alla olika liksom. Det fanns basketkorgar, sana som fanns pa Olearys en gang i tiden kommer jag ihag. De hade aven bilspel, skjutspel, bowling och andra saker. Vi hade jatteroligt, men det blev lite trottsamt efter ett tag. Speciellt efter en dag med delfinerna ocksa.



Det var det! Kommer snart med dag fyra och vad jag har gjort i helgen. Jag lovar att jag ska gora det imorgon. Ni ska fa se!

Pussar Jonna


Day two

Forst visste vi inte riktigt vad vi skulle gora den har dagen, barnen var oense och allt blev bara jobbigt. Men till slut bestamde vi oss for att aka till en waterpark vid namn Typhoon Lagoon. De hade varldens storsta vagmaskin, varfor ska allt vara tre ggr sa stort i USA? De ska alltid vara varst! Haha!




Jag och Sophie ville inte simma sa langt ut, sa vi stannade dar det var grunt (stavas det sa?), haha!



 Emma och jag ville ha glass. Jag kopte en vanlig mjukglass, medan Emma bestallde nagon avancerad sak. Hon visste inte att den var sa stor bara! Haha, folk kommenterade hennes glass hela tiden. "I didn't know it would be this biiig!"



Sen pa eftermiddagen, runt fyratiden, drog vi till Magic Kingdom. Man var tvungen att antingen ta "tag" eller farja dit fran parkeringen. Senare pa kvallen, runt sju, startade deras Halloweenfirande, "Disneyversion" = snall version. Om man var utkladd kunde man ga omkring och trickortreata och darmed fa godis. Ingen av oss hade ju en costume och var darfor sjalvklart tvungna att skaffa det.

Vi provade massor med hattar och andra huvudbonader. Slutresultatet ser ni pa andra bilden. Haha!


De hade en shootingranch pa Liberty Square. Vi traffade Woody! Laskiga zombies som sjong for oss! Jag trottnade pa barnen, haha



Vi akte tekoppar i Fantasyland!

 

Varldens mest irriterande sang spelades om och om och om igen pa den har batturen! Ni anar inte hur irriterande... Vi sag dvargarna och de elaka styvsystrarna samt deras elaka mor!



I Tomorrowland traffade vi pa lite roliga karaktarer.



Slutligen avslutades kvallen med ett fyrverkeri saklart!



Hors snart om day three, my favorite!

Jonna

(fast alla dagar hade ju sin charm, dag tva hade ju snygga lifeguards! haha)

Day one

 Hotellet!

Dag ett i Orlando, Florida. Vart plan lyfte klockan 9 pm fran Newark, NJ och vi la oss i hotellsangarna (baddsoffa for min del) runt 2 am. Dan efter borjade vart lilla aventyr med Animal Kingdom och Epcot. Jag ska nu forklara for er hur allt ligger till har i Disneyworld.

 

Sa har ser det ut nar man kor in i Disneyomradet. Disneyworld ar alltsa uppdelat i fem olika parker: Animal Kingdom, Epcot, Magic Kingdom, Typhoon Lagoon och Blizzard Beach. De tva sistnamnda ar waterparks. Sa forsta dagen i Florida besokte vi Animal Kingdom och Epcot.





 
Safari! Jaa, vi sag ETT lejon som lag och sov i solen ovanpa en sten. Sa man kunde inte riktigt ta kort.


 Kung Louie!


 En manniska utkladd till lov?!

 
Berget i bakgrunden ar bergochdalbanan!

 
Inuti tradet sag vi en 3D-film med karaktarerna fran "Ett smakryps liv"

 
Sjalvklart hade de en parad med Disneykaraktarer, "the africanversion"!

 
Vara faketatueringar, jag hade Doris fran Hitta Nemo!

Animal Kingdom var basically en djurpark, med inslag av rollercoasters, biosalonger som visade 3D-filmer och faketatueringar.



Epcot var.. markligt. Ena delen av parken var lite futureinspirerad, inuti bollen kunde man aka pa nagon virtual trip to mars. Vi gjorde inte det, barnen tyckte att det va trakigt. Andra delen av parken bestod utav en stor sjo som kantades av lander. De hade byggt upp som sma stader som skulle paminna om olika lander, t. ex Frankrike, Kina, Japan, Italien, Storbritannien och Norge. De har verkligen lagt ner tid pa de har parkerna!



I Marocko traffade vi Aladdin, Jasmine och Anden!


Aterkommer snart med "Day two"!

Haha hors!

Jonna

ps. jag tror Aladdin gillade mig haha

Studenten



HIttade precis den har bilden pa facebook. Tagen av Mattias Ullmann.

Kan inte fatta att for fyra mander sen tog jag studenten.

Det gar for fort.

Snart

Jag ar sa ledsen for att jag inte har uppdaterat, har helt enkelt inte haft tid! Traffade Maria idag och sen var jag tvungen att aka och handla och sen hamtade jag barnen och sen har jag borjat lasa en bok som heter Twilight.  Och sen... forlat imorgon har jag all tid i varlden och da lovar jag att jag ska gora det! Det ar sa himla mycket bilder bara som jag maste sortera. Kan ju inte lagga upp varenda en liksom.

Forlatforlatforlatforlat


Alskar er! :D:D:D

(L)(L)

*fjaskar*


Hemma nu!

Har sa himla mycket att beratta! Men orkar inte det just nu, klockan ar elva och jag maste sova. Sa mitt mission imorgon blir att uppdatera bloggen. Efter att jag har traffat Maria, sa imorgon eftermiddag blir det nog ;)

Hors imorgon gullungar! Love ya!

Florida

Sa imorgon kvall, onsdag kvall alltsa, drar jag och familjen (minus pappan) till Florida, for lite varme och nojesparker. Som till exempel Seaworld, Disneyworld, Animal Kingdom och... nan mer, kommer inte ihag. Det var nog bara en vanlig waterpark sakert. Ska bli sa himla kul!! Jag maste verkligen ladda kameran! HAHA, for det brukar jag glomma ibland.

Sa pa fem dagar kommer ni inte att hora fran mig, hoppas ni klarar er?! ;) Neee skoja bara, det ar klart ni gor, ni lever ju inte for min blogg direkt ungdomar. Men nar jag kommer tillbaka har jag sakert en uppsjo (stavas det sa?) av bilder. Sa det behover ni inte oroa er for. Det anda daliga med den har resan ar att jag har lyckats fa min mens precis nu innan vi ska aka. Yey! Eller inte... Det var samma sak i Cape Cod, usch och fy. Aja, that's nature I guess. Hahahahah! varfor snackar jag om det har pa bloggen, shit ni maste saga at mig att sluta vara sa personlig!

Saknar er (L)(L)

///Jonna

just det maste uppdatera nt-bloggen ocksa, oops!

Sondag

Sondag traffade jag sota Sanna. Andra Sanna, Sanna som fixade oss till yachtfesten. For manga Sanna, hahaha! Vi bestamde att vi skulle ga pa museum, men Sanna var pank sa vi ville ga pa nagonting gratis. Men alla museum kostar for mycket liksom sa det sket sig. Men da bestamde vi oss for att ga till the Public Library. Gratis, lika fint som ett museum och mycket narmare till busstationen. Sa dar gick vi omkring kanske en halvtimme och forsokte hitta nagot roligt att kolla pa! Utanfor pa fifth ave var det nagon polsk parad som pagick, vet inte varfor. Polsk nationaldag? Iallafall hela fifth var smockad med polacker och man kunde inte korsa gatan nagonstans.





En fin dag ocksa, man fick en klar vy av the skyline pa vagen hem!

(L)(L)

Madonnakonserten

OKej, som ni alla vet gick jag pa konsert i lordags och sag MADONNA! YEY!! Det anda daliga var att hon hade inget forband, inget extranummer och hon spelade inte "Like a virgin". Men annars var det bra. Haha! Har ar bilderna:


Infor kvallen sa fixade vi saklart naglarna! Alla gjorde M pa sina ringfingrar, forutom Sanna. Hon ville vara speciell, haha!



Konserten skulle borja klockan atta, vi satte oss pa vara platser tjugo i nio. Och konserten borjade inte forran kvart over nio. Utan forband. I Europa hade hon Robyn som forband, men har hade hon inget. Domarkligt! Cicci posar i sin nya t-shirt! Och utsikten fran var platser. Nachos och jordnotter gick ner. Haha, nej jag at inte allt sjalv!!



Det har var de basta bilderna jag hade tagit. Alla andra var sa suddiga! Men hon ar en riktigt bra performer den dar Madonna. Hon spelade till och med en lat fran Evita, men inte Like a virgin. Haha! Aja.. Just det filmade ju lite ocksa!



Vogue! Sen har Madonna gott och blivit "hardcore"! Manga av latarna hade blivit omgjorda med gitarrsolon och de hade rocktouch. Och hon spelade gitarr sjalv, vilket jag tyckte sag konstigt ut, man tanker sig inte Madonna som en gitarrist liksom. Sen markte man att hon var ett riktigt OBAMA-fan! haha, sjalvklart skulle hon gora ett statement, det ar ju madonna liksom. Sa da spelade dem en lat som typ sa ACT NOW, IT'S TIME, blabla osv. Och under den laten stod ingen pa scenen, utan allting visades pa skarmarna. Jag har ingen video eller bild utav det, saklart. Men Susanne har, sa da kan ni fa se den nar hon kommer tillbaka fran sin resemanad! Sen visade hon att hon gillade Sarah Palin ocksa, haha! Eller visade och visade, det kom ut nar hon snackade haha. Nothing personal! hahahaha

Jag hittade videon som spelades pa skarmarna! Har har ni den:



Hahaha, aa only Madonna liksom! Fast det ar val bra att hon agerar, forsoker gora nagot at saken och forsoker fa andra att gora det ocksa. HAHA, alla skrek som galningar nar Obama kom upp pa skarmen, sa roligt. Han kommer nog vinna valet.
 


Ett kort pa oss alla i vara fina t-shirtar (jag hade den finaste, jag fick den sista smallen som hangde pa vaggen!) Jag ser bara sa tjock ut pa den har bilden. USCH!

Men aja det var Madonnakonserten iallafall! Hors!

Helgen

Ska jag beratta om snart! Just nu ska jagivag pa bio och idag har jag varit inne i stan med Sanna. Sanna F. Sanna som fixa in oss pa yachten. hahaha gud alltsa det finns for manga sanna har!!

Uppdaterar imorgon lovar!!


(L)(L)

Hatar att aka till mallet



Lyckas alltid komma hem med nagot. Speciellt fran Forever 21, det ar nog varldens basta affar. Dar hittar man alltid saker. Klader eller saker spelar ingen roll. Borjar fa lite daligt samvete for att jag shoppar SA MYCKET. Hela tiden, kan inte aka nagonstans utan att kopa nagot liksom. Hahaha, shopaholic!



Underklader behover man ju alltid liksom, en hood ocksa och en svart klanning.

Ikvall blir det bio. Vi ska se den har:


Verkar sa bra! Haha akta Jonna-film!

Sen imorgon ar ju MADONNAKONSERTEN!!! AAAAAAHHH!!

Hors snart!

Jonna

Halloween!

Ar sa javla stort i detta land. Helt sjukt!







Det har nagot av bland det varsta jag har sett!! Sa himla ackligt, de som bor i det har huset maste vara perversa. Allvarligt talat alltsa, det ar jattelaskigt. Men det ar val det som ar meningen kanske, haha antagligen! Sen finns det ju de hus som har uppblasbara pumpor och grejer, sana icke-laskiga saker liksom. Lite mer barnvanligt..

Jaa jag maste ju hitta en costume ocksa som jag ska ha pa mig. Sophie har hjalpt mig en del, sa vi far se vad jag ska vara ! ;)

Kramar Jonna

Sluta klaga!

Hahah, det hander ju inte sa mycket har borta i veckorna forstar ni, men nu har jag lite bilder som jag ska visa upp.

Talamod  mina vanner. Vardagarna ar ratt sa tomma pa handelser. hahah

Hors snart!

RSS 2.0