Helt galen biovecka!

Tre filmer har jag sett den har veckan, helt galet!

I onsdags sag jag och Sanna den har:


Jag har last alla fyra bockerna, Emma fick mig att bli obsessed. Fast hon ar varre an jag som tur ar haha! Ar kar i Edward Cullen, jag onskar att jag skoja. Sen igar (fredag) sag vi senaste Bond, fortfarande jag och Sanna.


Den var faktiskt ratt bra, skulle ha sett den andra filmen med Craig innan bara, den var lite komplicerad. Svart att hanga med i handlingen, men det var bra action. Sen idag sag vi Role Models, jag dog av garv. 


Aterkommer om Thanksgiving snart...

Puss och kram ses pa stan, nej vanta ni bor ju inte nara NY.

Jonna

Thanksgiving

Nu i helgen ar det ju Thanksgiving. Allt borjar redan imorgon, onsdag. Barnen ar lediga och pappans mamma och syster kommer imorgon eftermiddag. De har gjort sa att de har delat upp hogtiderna. Pappan far Thanksgiving och mamman julen. Iallafall, Thanksgiving ska bli skitkul eftersom jag aldrig upplevt den hogtiden forut. Forutom det man har sett pa TV haha!

Hor av mig senare i veckan, torsdag ar ju Thanksgiving Day, sa fredag kanske !

Kramar!

Gar det snabbt eller?



Tora, lilla kusinen, har fatt varsta barret!

snyft

Elis var morkradd, sa han sov i samma sang som Disa.

Varning for kansliga



Jag vet.

Washington DC

Var ska man borja?
Jag och Sanna bestamde oss for att dra ner till DC over helgen. Som tur var mailade Rebecca samma dag som vi skulle boka hostel och fragade om hon kunde bo hos mig om nagra veckor nar hon skulle till NYC och hon erbjod sitt hem som boende for mig om jag skulle ner. Vilket jag skulle. Rebecca ar en svensk tjej jag traffde pa orientation.

Sa fredag morgon tog Sanna och jag bussen fran 30th st och Broadway ner till DC, en fyra timmars bussresa som resulterade i att jag hade ont i ryggen resten av dagen. Var tvungen att kopa backachepainkillers!



 
Pa fredagen drog vi ner till Chinatown bara, visste inte riktigt vart vi skulle ga eftersom glomska Jonna glomde kartan! Hangde dar lite och handlade en troja pa Urban Outfitters, rea var det. 20 dollar! Sen akte vi tillbaka till Rebecca som drog med oss pa en av hennes kompisars fodelsedagsfest. 21 fyllde hon, sa nu far hon ga ut. ;) Tog inga bilder darifran (saklart!) Aja..

Dagen efter sa blev Sanna sjuk, spydde och grejer stackarn. Sa jag och Rebecca och hennes franska kompis Marie hangde i ett mall vid Pentagon City. Kom hem med tva hoodies, ett par knastrumpor och ett armband. Sen pa kvallen drog jag och Rebecca ut, Sanna var fortfarande sjuk och Marie hade ingen lust, sa det blev bara vi tva. Jag lanade Sannas leg, sa jag avr 21 for kvallen. Skulle traffa Emma en tjej fran orientation ute ocksa, men tydligen dackade hennes kompis redan innan de lamnat huset! haha, de hade bara delat pa en flaska vin, efter ett ar har sa tal man inte lika mycket som innan! haha
Vi gick till ett stalle som hette "ultrabar", man blev inslappt om man var under 21, men man fick tva stora kryss pa handerna sa att man inte skulle kunna dricka och jag som var "21" fick ett glittrigt band runt handleden. Det avr faktiskt riktigt kul darinne, en aning trangt. Jag kopte ut smirnoff och grejer till Rebecca hela kvallen, men tjugo minuter innan vi skulle ga bad jag henne halla min drink och hon tog en klunk. Vakterna sag henne och vi blev bada utkastade hahaha! Aja.. Helt sjukt!
 Pa metrostationen. Svinkallt.


Ultrabar.


Jag hade pa mig mina nya skor, vilket gjorde att jag blev ett huvud langre an alla andra. Men det gjorde inget, jag var glad anda!

Dagen efter var en jattefin dag, jag och Sanna (som var frisk nu lillen) akte in och gjorde turistgrejerna. Vita huset, Washington Monument, Lincoln Memorial, World War II memorial etcetc.

 
Rebeccas metrostation, har nog aldrig akt sa mycket tunnelbana som vi gjorde den har helgen!

 
Nar vi kom upp ur tunnelbanan sag vi US Capitol till hoger och Washington Monument till vanster.

 Posar lite glatt.

I en cirkel av amerikanska flaggor stod "pennan".

 En riktigt patriotisk bild det har, haha.







 Allt blir sa mycket roligare med grimaser! haha

 Here we mark the price of freedom.




Sa det var var turistdag, efter allt drog vi tillbaka till Chinatown och traffade Rebecca och tjejerna igen och da kom aven Emma forbi sa vi hann traffa henne ocksa innan vi akte. Var buss gick 5.45 fran Chinatown, precis under den har.



Det var Washington det!

Kramar!

Jonna

PS. Hittade sotaste klockradion pa Urban Outfitters

Sorry for sen uppdatering

Sorry for sen uppdatering den har veckan, var lite drama igar! Emma blev sjuk och jag var tvungen att ta henne till akuten och da visade det sig att det var njursten. Sa just nu ar hon hemma fran skolan och hon ska till lakaren igen pa mandag. Hon har kissat ut en av "stenarna", stackarn. Hon har asont..
Iallafall i helgen da! Maria och Kajsa kom hem forra onsdagen tror jag det var och vi hangde hela helgen. Fredag akte vi in till stan och gick pa en diner som heter Stardust. Speciellt med detta diner ar att servitorerna och servitriserna sjunger! Och gud vad dem sjong bra. De berattade att de flesta som har jobbat pa den dinern har till slut hamnat pa Broadway. Och de var riktigt duktiga, har ar en video dar en av servitriserna sjunger "Mamma Mia". Tyvarr kan man hora mig sjunga med haha, och den forsta minuten ar hon pa overvaningen sa da filmar jag mest maria och kajsa och andra servitorer..



 Herregud man hor ju bara mig sjunga! Pinsamt!



Vi hangde vid Times Square pa kvallen dar..



Sen dagen efter drog vi in till stan igen, men da ner till Soho och Greenwich Village. Michele, en tjej jag traffade pa senaste aupairmotet hangde med ocksa. Jag hittade mitt hus som jag ska bo i nar jag flyttar hit haha, 55 Perry street tror jag det var. Jag kopte en ny jacka ocksa fran Zara, typ vinterjacka. En New Yorker-jacka! Blev fragad om vagen tva ggr efter att jag hade tagit pa mig den. Ni kan val forsta hur glad jag var efter det eller hur?!



Dagen efter drog jag, Maria och Kajsa in och gick fifth och runt lite i det omradet. Gick till FAO Schwarz och kollade in showen pa det stora pianot. De spelade en lat fran filmen Big och nagra andra latar som typ Fur Elis. LV-butiken hade fina juldekorationer, lyste upp Fifth med sina farger.




Nere i the Village kopte jag lite accessoarer fran Marc Jacobs. Markesgrejer som inte alls ar sa dyrt. Det gillar vi! Pa sondagen kopte jag aven en hatt och ett par vantar. Har massor med bilder som jag ska fa av Maria, har inte fatt dem an bara!

I helgen ska jag och Sanna aka ner till huvudstaden och hanga dar. Vi ska sova hos en tjej som jag traffade pa orientation, Rebecca heter hon. I utbyte far hon och hennes kompis sova hos mig nar de ska till NYC! Asbra! Sa bilder  fran den har helgen ar garanterat!

Enda sen jag kom hit har jag blivit klantig. Jag har haft tva "olyckor" med bilen, en repa och en tjej som korde in i mig bakifran, forstort familjen kokstak (glomde stoppa in duschgardinerna innanfor badkarskanten, vilket ledde till lacka) och nu har jag snubblat och ramlat in i ett skap med glasdorrar och haft sonder glaset. KAN NI FATTA VILKEN KLANT JAG HA BLIVIT?! Blir sa arg pa mig sjalv!! Jag vill verkligen inte att familjen ska tycka illa om mig, aaaa! Kanner mig jatteskyldig. Tur att de ar snalla, de blir lite irriterade, men de forstar att det ar bara olyckshandelser.

Forresten sa har jag tagit NJ-korkort ocksa, maste ta en bild pa det och lagga upp. :D:D Lika glad som nar jag tog mitt svenska korkort (nastan)

Hors da!
///Jonna the Jinxed

Har ar bilderna som jag lovade, Elis

 Batman och...
 ... Robin + Supergirl

Sa himla sota ungar, det ar Sannas ungar om ni undrar..

Later!


Sen sist

I helgen var jag hos Ginger och James ute pa Long Island, hade det hur skont som helst! Traffade James foraldrar och syster bade lordag kvall och sondag. De kom over pa middag pa lordagen och vi kom over pa middag pa sondagen.

Sa pa lordagen akte jag in SJALV till stan och gick omkring sjalv downtown, nere i Soho och the village, var hur underbart som helst. Jag alskar NY over allt annat nastan, det varsta ar att jag maste lamna staden om nio manader. Iallafall, sa da gick jag omkring dar sjalv, shoppa lite (en T-shirt bara) kolla runt lite. Gick forbi fina gallerier, gick omkring i Washington Square  park.



Det har var nog den enda bilden jag tog i helgen, tog inga hos Ginger iallafall.

Sen pa sondag kvall nar jag kom hem hittade jag ett stort gront vadderat paket som var addresserat till mig fran mamma och pappa. YEY! Detta inneholl paketet:



Tidningar, choklad och teckningar fran barnen. JAG SAKNAR ER SA MYCKET ELIS OCH DISA!

Men snart kommer ni, i april da ska jag pussa ihjal er!
Men forst kommer Louise i januari, hon har (antligen) bokat biljett! Yey!

Love ya!

Jonna


Ensam fredagkvall!

JAG AR SA ENSAM!! Maria ar pa Bahamas (i Bahamas?), Sanna ar pa vag till Boston, Cissi skulle traffa en killkompis och Susanne har akt hem till Danmark. I'm so lonely! Jag maste traffa nya manniskor, nu!
Jag akte till Montclair state idag, ett college som jag ska soka till, men jag hann inte ga in for att leta efter the admissions office. Det var sa himla mycket trafik och jag visste inte direkt vilken parkering jag skulle parkera pa heller, visste inte ens var de fanns! Ska aka dit tidigt pa mandag sa jag far det gjort. Jag och Melanie (the Hollingers au pair) ska aven fixa korkort nasta vecka, jag vet det ar pa tiden!

Men nu i helgen ska jag aka och halsa pa Ginger och James! Imorgon klockan tva gar bussen och jag stannar till sondag!

Hors efter helgen smattingar!

Pussar!
Jonna




Alskar Robyn, jag borde lyssna pa henne mer!

Yes we can.


Obama vann som ni alla vet..

Och tur var val det, tank dig om Sarah Palin hade blivit vice president! Det ar ju skrattretande, tack gode gud for Obama! Och sa kanner hela min vardfamilj har borta ocksa, Emma hade blivit helt till sig om McCain hade vunnit. Det skulle inte ha forvanat mig om hon forsokte hoppa fran en bro. Varje gang vi ar i bilen och vi aker forbi en annan bil med en klisterlapp dar det star McCain eller Palin skriker hon "RAM THE CAR, RAM THE CAR!!!". Hahahaha! Smatt hysterisk.

Alla fortsatter att fraga hur det kanns att Obama vann och hur det har paverkat an sa lange. Jag visste ju att han skulle vinna, det ar klart! Lyssna pa henne bara! Det ar inget fel pa McCain egentligen, vad som helst ar battre an Bush, men om han hade vunnit skulle alla ga omkring och bara halla tummarna for att han skulle klara av att halla sig vid liv till nasta val. Hans dod skulle gora henne till president. Tank dig att varldens mest framgangsrika land skulle ha en president som tror att Afrika ar ett land och inte en kontinent. Hjalp!

Sa alla var nog inte sa forvanade nar Obama vann ratt sa stort! Alla var, eller AR sa himla glada for att en sadan fantastisk man ska leda USA ur krisen.


Jonna

Skidsemester

Just det vi ska ju aka pa skidsemester i mars, sa nu har vi varit och hyrt skidor! Lite tidigt kan man tycka, men tydligen aker familjen pa weekendtrips och endagarsresor och sa ocksa. Men iallafall, sa det ar jag, pappan och barnen som kommer aka skidor, sen veckan efter aker vi till ett varmare stalle med mamman, fast da foljer inte pappan med. Eftersom jag inte har nagra skidklader fragade jag pappan om det, om jag skulle hyra eller sa. Men han bara "Nejnej, det koper vi nytt at dig, Sophie kan hjalpa dig. Tank inte pa priset!"




Obermeyerjacka och Northfacebyxor kopte dem at mig bara sa dar! Det kanns som om jag inte ar tacksam nog.. Det kanns som om jag owe them. ASJOBBIGT!

Jonna

Halloween

Sa nu blir det tva helger ihopslagna har. Eftersom det har varit halloweentider har det bade varit fest, pumpkincarving och parad. Jag och familjen gjorde nagra pumpor. Jag gjorde en fladdermus, Sophie ett spindelnat, Lynn en traditionell och Emma en Obama 08. hahah, just det valet ar ju imorgon (4/11) och da har jag varit har i TRE MANADER!! Kan ni fatta att det har gatt sa snabbt?! En fjardedel av mitt ar har gatt!! Anyways back to business...



Sen sjalvklart var vi ju tvungna att ga pa halloweenfest!

 
Jag och Maria var utkladda till feta au pairer, med budskapet "sa har ser man ut efter ett ar i USA!" Hahahahahaha, ni anar inte hur mycket vi har garvat at det!

 Nar vi kom dit spelades det Beerpong!

 
Det var t.o.m en kille som var utkladd till det! 

 
Sanna traffade en annan indian, tysk dock!


Jag och Maria var nog de anda som inte visade upp sina riktiga kurvor! haha, sa har sag de flesta av tjejerna ut som var dar.

 En del kostymer var lite laskiga....

 ...andra inte!


Sam var en hippie.

 
Det var lite tricky att sitta ner ma jag saga!

Ah det var val allt! Den har festen var ju i lordags, men i fredags var jag och Maria inne i stan for att kolla in paraden. Vi holl pa att do, det var sa himla mycket folk att vi nastan klamdes ihjal. Maria har bilder fran i fredags, eftersom jag saklart glomde kameran hemma! Och jag har inte fatt dem av henne an.. Men det far jag snart det loser sig!

Just det Sanna spelade in en video i lordags ocksa, den var valdigt mork dock!




Jag och Maria dansar var tjockisdans! hahahaha

Hors snart alsklingar!

Jonna

RSS 2.0