Gott nytt allesammans!

Har egentligen massor att beratta om helgen osv, men det tar vi nasta ar! Pussar och kramar, alskar er nagot otroligt mycket. Hoppas ni far ett fantastiskt nyar, ni kommer fira in det nya aret sex timmar innan mig, ar man avis eller vad?! hahahah

Puss och kram sa hors vi imorgon (L)

Jonna

-

Nu drar jag in till stan over natten. Ska in och traffa Sanna och det kan nog bli sa att det blir utgang ocksa! Yey!! Jag bryr mig inte om att jag ar sjuk, eller snarare bara snorig. Ignorera!! Sa jag aker in idag (lordag) sover over hos Sanna och kommer sedan tillbaka ut hit imorgon. Ska bli jattekul!

Hors imorgon!

Karlek fran Jonna

Jul pa LI

Jag akte ut till LI pa julafton. Tog taget bade in till stan fran Jersey och sen ut till Hampton Bays. Hangde hemma hos Ginger och James hela eftermiddagen tills de kom hem, bada jobbade julafton. Sen pa kvallen at vi pizza, kollade pa Love Actually och bara myste typ. Asskont! Christmasmorning spenderades at att oppna presenter. Det har var min hog. Paket fran Sverige och Ginger och James. Cosmo sitter vid mina fotter.


 Hundarna fick ocksa paket.
 James fick en beertender.
 
Ginger fick svenskt godis av mamma och pappa!
 
Puss av Cosmo. Har en ny hatt pa mig som jag fick av Ginger och James.
 
Och massor med teckningar fran barnen! Oh sa som jag saknar er!

Resten av dagen tog vi det lugnt, jag ringde hem, vi tog en promenad pa stranden! Hur underbart som helst, har ar lite bilder..

 
Jag har mina nya skor pa mig, asbra att ga pa stranden i!

 Ginger njuter.
 Vadret var helt fantastiskt!


Cosmo och Daisy njot!

Helt otroligt fint vader var det, kandes inte direkt som jul. Men det var alldeles... alldeles.. underbart..

Senare pa eftermiddagen kollade vi pa nagra Kalle Anka klipp och nagra Astrid Lindgren klipp. Och alldeles nyss at vi en svensk julmiddag. Ar hur matt som helst att jag nastan spyr. Det ar val sa det ska vara pa jul, eller? hahaha



Har ar en video forresten fran stranden..

Hors snart igen! Puss och kram

Jonna


PS. Det kanns som om jag haller pa att bli sjuk, attans ocksa!

Planerna for julen

Idag ar det den 23:e december. Dan fore dopparedan. Arligt talat! Jag har inte den dar kanslan som man brukar ha dan fore julafton. Beror det pa att jag har vuxit upp eller att jag ar i ett land flera tusen mil fran min familj? Oh well. Ar nastan klar med alla julklappar, ska bara kopa ett presentkort till pappan idag, sen ar jag klar! Yey! Ni kanner ju mig, nastan alltid ute i sista minuten.. Hahha, jag som brukade vara lite mer organiserad, men sen jag kom hit har allt sant bara forsvunnit. 

Jag fick reda pa av Emma att Peter och Lynn tycker om mig!! Yey! Dem hade sagt " She's a little bit clumsy, but she's very happy and peppy and fun!". Sa skont att man vet nu, jag ar omtyckt. Till och med av barnen tack gode gud! Jag fragade Sophie om hon tyckte om mig (for vi pratade om the Hollingers au pair Melanie och om att den yngsta, Sara, inte tycker om henne). Hon svarade att hon gjorde det. De kan verkligen vara pain in the ass sometimes, men det blir battre och battre. Jag har haft nagra utbrott pa dem och det har val fatt dem att lugna sig lite. Sen maste det val vara svart med skilsmassan ocksa, men det tror jag ocksa de har vant sig vid typ. 

Allt gar battre iallafall.

Det ar skont.

Hors da!

PS. Just det jag kopte skorna! Inte over natet dock, sa jag fick betala 200 dollar istallet for 174. Life's a bitch, men vad ska man gora. 

Nu snoar det som tusan!

Sista dagen for barnen i skolan och det blev installt! Pga att dem visste att det skulle bli snostorm, men det hade inte borjat snoa an. Och de hade ratt saklart, asmycket SNO!!

 Utsikten fran mitt fonster!

Har fler bilder, men blogg.se verkar inte vilja samarbeta just nu. Har bilder pa typ nar jag och Sophie slar in min julklapp till James och Gingers familj. Jag ville att du skulle var enkelt, men sjalvklart kommer Sophie och ska hjalpa till. Sa det blev ungerfar tio rosetter mer an vad jag hade tankt. Ska se om blogg.se vill samarbeta snart..

Hors sa lange! Puss 



Pulka

Heter "sled" pa engelska och i tisdags snoa det sa mycket att jag och Sophie bestamde oss for att aka lite pulka. Det var val inte jattemycket sno, men en decimeter var det nog allt. Men nu har ju sjalvklart nastan allt forsvunnit. 
Akte till mallet igar for att kopa min vinterskor som jag har kollat in i ett par veckor nu. Men ingen verkar ha dem, far nog aka in till stan och kopa dem eller nat. Eller kanske bestalla dem pa natet..



12:e januari

Borjar jag pa Essex county college. Da ska jag lasa en kurs pa 3 credits  som heter "American History". Kom sedan pa att jag egentligen inte gillar historia. Men det kanske blir en skillnad nar det handlar om USA och att jag laser pa engelska. Vi far val se..

Hors, pussochkram.

PS. Familjen ska till Puerto Rico den 27:e till den 3:e. Detta ar deras hotell. http://www.elsanjuanhotel.com/ Kunde inte lanka, sorry. Sjalv ska jag ju ut till Long Island och sen ska jag nog fira nyar hos Sanna.

Lordag

Lordag dag akte jag Rebecca, Anna, Maria och Karin (Marias syster ar pa besok). Rebecca och Anna akte ut till Queens. Sa jag, Maria och Karin hangde i Central Park och sen akte vi ner till Bleecker och shoppade lite. Jag handlade lite julklappar och sa. Ar inte klar pa langa vagar, men lite! Sen pa kvallen skulle vi ju ut, pa hemmafesten juu. Men det blev installt igen. Vet inte varfor men jag orkar inte bry mig. Sa jag var inte alls sa pepp pa att ga ut, tankte aka hem efter luciagrejen. Men det hela slutade med att jag, Sanna, Cicci och Emma (en svensk au pair som jobbar hos en familj som ar kompis med Sannas familj). Vi hade kul iallafall och Emma och Sanna kom in pa Marquee. Men inte jag och Cicci. Vi forsokte pa vara papperslappar (kopior av pass med andrade siffror), men de vagrade. Sa vi drog till nagon random supermarket och at chips och cookies i vantan pa var skjuts hem. Kom hem till Sanna klockan fyra pa morgonen, traffade hennes vardpappa i dorren pa vag till jobbet. Hahhaha! Lite pinsamt..

Ajaa sa den har lordagen blev inte alls som jag hade tankt fran borjan, bara nastan...

 

 Sjalvklart skulle nagon bli svimfardig pga syrebrist. Lucian blev det den har gangen.

 Ber om ursakt for bilderna. De ar inte bra nagonstans hahaha..

Det var det. Nu maste jag aka hem, in till stan och sen ut igen. Eftersom bussen fran Sanna till mig inte gar pa sondagar (vem kom pa den idéen?). USA alltsa...

Hors snart (jaa jag ska ringa mamma och pappa, men som ni ser har jag haft en ratt sa smockad helg)

Kramar

Fredagkvall

Fredagkvall blev det musikal inne i stan med Maggie. Hennes vardmamma jobbar pa TV-kanalen ABC och far biljetter ganska regelbundet till olika musikaler pa Broadway. Den har gangen hade hon fatt tva biljetter till Young Frankenstein och Maggie fick dem da utav henne. Och hon bjod med mig!! Yey!! Min forsta musikal i NYC. Den var valdigt bra ocksa for ovrigt. Handlar om den ursprungliga Frankensteins sonson som flyttat till NY for att bli lakare, men tvingas aka tillbaka till Transylvanien for begrava farfar och salja hans fastighet. Men sjalvklart fastnar han i "the family business", making monsters out of dead tissue and making them come alive. Uuuhhh laskigt! Nee men den var riktigt rolig faktiskt. Jag och Maggie debatterade om huvudrollen var Anthony fran Sex and the City, men kom sedan fram till att han var apotekaren fran Desperate Housewives. Ascoolt! Han var faktiskt riktigt bra pa att sjunga.

Sen kom aven Rebecca och hennes kompis Anna hit fran DC. De sov over hos mig mellan fredag och lordag och resten av helgen sover dem hos en av deras kompisar i Queens. Lite lattare att ta sig fram och tillbaka i stan.

Kramar!


Paket fran mormor



Julklappen far ej oppnas innan julafton! Tack mormor alskar dig!

Forandringen

Jag och Maria bestamde oss for att fixa haret. Vi akte till en beautyschool som ligger i Hackensack, precis bredvid Sannas skola. Men grejen var att de tog sa himla lang tid pa sig att vi akte darifran klockan tio i tre (Maria borjade klockan tre) med ostylat och blott har. Hahaha.. Har ar resultatet iallafall.




Jag hade tankt mig lite ljusare. Men det ar typ en morkblondljusbrunguldig farg. Och ibland ar det lite rott ocksa. En marklig farg helt enkelt! Maria och jag hade typ tankt samma farg fran borjan. En lite Carrie-inspirerad farg, lite Elin Kling (innan hon bestamde sig for att blondera) farg. Men mitt blev morkt och Marias blev guldblont. Jag vet inte om jag ska lagga i en blond toning eller nagot for att ljusa upp det lite. Det kanns som man ar lite mer speciell om man ar blond har i USA, harfargen oppnar fler dorrar hahahah!

Sitter och skriver fran Sannas dator och kommer lagga upp lite bilder fran Luciafirandet i Holy Trinity Church snart. Den har helgen blev inte alls som jag hade tankt mig..

Sophie hade konsert

Sa den var vi hela familjen pa ikvall. Jaa, bade mamman och pappan var med. Sa i en timma satt vi och lyssnade pa 11-13 aringar som bade sjong och spelade. 

Jag har forresten gjort nagonting som jag visar bild pa imorgon. Nyfikna? Det borde ni vara! En forandring! UUUU SPANNANDE! Hors imorgon!

Kramar Jonna 

Jag onskar mig den har i julklapp



Ar den inte en utav de finaste klanningar ni nagonsin har sett?! Finns att kopa har, men jag funderar pa att fa den uppsydd. Sa att den verkligen blir efter mina matt. Hmmm..... Far se.

aykia



En filt (kallt i huset), en vattenkanna (familjen behovde en), en paradisask (en av julklapparna till familjen), glogg (det ar gott), pepparkaksburk (till familjen och det ar gott), inslagningsgrejer (tema rosa och silver i ar) och en skal (for mina stenar fran Long Island). Och man var tvungen att kopa en bla pase om man ville ha en pase alls. De saljer alltsa inga andra pasar langre, inga pappers eller nagonting.



Kopte en anslagstavla ocksa, kande att det behovdes. 7 DOLLAR!! Asbilligt. Sa skicka nu massor med fina kort som jag kan satta upp pa min anslagstavla.

Kramar Jonna

Helgen da

Ledsen att jag inte bloggar lika ofta, men jag forsoker verkligen! Helgen blev inte alls som jag eller vi hade tankt. Fredagen skulle ju vara hemmafest hemma hos Sannas kompis kompis. Men da blev Sanna och hennes kompis Josse sjuka, stackarna. Sa festen blev uppskjuten till nu pa lordag. Sen pa lordagskvallen skulle vi ju ut med Sannas kompisar fran Thailand, svenskar dock, men da blev det ocksa installt. Sanna skulle upp och plugga dagen efter och tjejerna hade inte rad.

Sa hur sag helgen ut da da?
Fredagkvall: Film med Maria.

Lordag dag: Julgrans... skaffning?



Hon bar inte den stora julgranen om ni undrar, utan det ar den lilla julgranen som vi har pa andra vaningen. Jo sa grejen var att vi skulle hugga ner var egna julgran, men nar vi val kommer till den har xmastreefarmen, fanns det bara fardighuggna trad kvar. Sa tva granar koptes, en pa 8.5 feet och en pa 6 feet. Sen hade vi faktiskt en riktigt mysig dag, vi kladde granen och barnen spelade julmusik. Domysigt. Det enda som saknades var gloggen och pepparkakorna. En lite rolig sak hande, jag stod och kollade pa nar foraldrarna kladde granen och barnen spelade. Jag var tyst och sa ingenting direkt, sen gick jag ut i koket och drack lite vatten och grejer. Sen nar jag kom tillbaka kollade alla fyra pa mig med ledsna ansikten och Peter fragade "Are you sad?". Haha de trodde att jag hade gatt darifran for att det var for jobbigt, vad sota de ar. Jag var ju inte alls ledsen! Jag var ledsen for typ en halv manad sen, men nu tycker jag det bara ska bli kul att fira med Ginger och James och deras familj. De kommer antagligen att vara tufft pa julafton, men jag kommer nog klarat. Jag menar det ar ju bara en julafton av minst 89 styckna!

Senare pa kvallen kom Sanna till mig och vi drog och at kinamat. Sanna at dumplings som sag ut som playdoughlera.



De var goda, men de sag ut som nagot en fyraaring gjort. Haha! Efterat hamtade vi upp Maria och drog till Starbucks. Fran borjan var det tankt att det skulle bli en utekvall, men det slutade med att tre au pairer drack te pa Starbucks. Wuhu! Party... Hahahha

Sondag drog jag och Maria in till stan, forst skulle vi till Hell's Kitchen (secondhand-marknad), men det var stangt. Sa da drog vi langre ner till 25:e gatan och en marknad vid namn garage och som bokstavligen lag i ett parkeringshus. En av tjejerna som Sanna hade traffat i Thailand sag Mary-Kate Olsen dar dagen innan, och jag tvingade stackars Maria att ga dit for att kandisspana, men vi sag sjalvklart ingen av intresse. Fasen ocksa. Nar vi varit dar ett tag kom Maggie, en annan svensk tjej in till stan och vi tre drog langre ner i stan. Anda ner till Bleecker street for att shoppa lite. Eller jag shoppade inte faktiskt. Forsta gangen, jag vet. Men jag hittade faktiskt inget. Eller jag hittade massor, men allt var for dyrt. Hittade ett par vinterskor, men de hade bara upp till strl 8 i den affaren, sa det sog ju. Hahah, ska aka till mallet och se om de finns dar. Det blir ju billigare eftersom taxen i NJ ar lagre an i NY. Sen akte vi uptown igen for att kolla in lite juldekorationer pa Fifth.

 Macy's fonster..

 Starbucks of course..
 Rockefeller center..

Sen akte vi hem. Askallt var det. USCH OCH FY! Maste kopa vinterskor nununu!

Hors snart, pussochkram.

Jonna


Helgens planer!

Ikvall blir det ingen ensam fredagkvall, som tur ar hahha! Jag, Maria, Sanna (hon som bor en kvart fran stan) och Josse, en av Sannas tjejkompisar, ska pa hemmafest inne i stan! Yey! Sannas kompis kompis fixar lugn hemmafest och bjod oss. Ska bli askul, sa det blir pa med klackarna and hit the town!

Imorgon ar tanken att jag och familjen ska aka och skaffa julgran. men grejen ar jag vet inte riktigt nar jag kommer hem. Eftersom min och Marias buss slutar att ga klockan ett sa maste vi ta forsta bussen hem imorgon bitti. Kommer val vara en aning trott da, sa jag vet inte riktigt om jag ar up for treehunting da? Far se hur laget blir. Och sondag blir det nog bara en aktur in till stan. Aterkommer med fler bilder och sa!

Hors! Pusspuss!

Jonna

Trevlig overraskning i brevladan!



En mycket valkand handstil. Jag har fatt brev fran Victoria!

Intui fanns ett mycket fint julkort. Orden hon skrev inuti var annu finare!



Med en liten julkalender pa framsidan! Jag blir sa glad!!!

Yey!



Yey fick en chokladkalender av mamman idag! En riktig ocksa! Hihi

Sen har jag kopt nagot annat, jag kunde inte lata bli okej?



Tva bocker, en med allt fran SATC-filmen. Typ alla scener och sen alla klader! I den andra ar det hela serien, plus intervjuer, outfits och annat kul. Kunde inte lata bli okej? Don't judge me, I know you are. Hahah...

Thanksgiving och resten av helgen.

Sa var Thanksgivingen avklarad. Ingen speciell helg direkt, barnen var lediga fran onsdag till sondag. Sa pa onsdageftermiddag kom Peters syster Kristina, hennes man Bob och Peters mamma. De stannade enda till sondag och de var hur trevliga som helst!

 Uncle Bob skar kalkonen.

 Sophie och Nana vid matbordet.

Det hela handlar egentligen om att samla familjen och ata mat, vilket alltid ar trevligt. Innan vi borjade ata, skulle vi bordsbon av nagon anledning. Fattade inte varfor, eftersom ingen i familjen ar speciellt religios. Systern bad pa franska, mamman pa norska (Peters och Kristinas pappa var norsk), jag pa svenska och sen alla pa engelska. Det enda var att jag inte visste vad jag skulle saga, jag har aldrig bett bordsbon i hela mitt liv! Jag sa nagot i stil med "Vi tackar dig Gud for maten vi har pa bordet och for allt gott som hant oss detta ar." Vad skulle jag saga liksom? Alla andra sa ju riktiga bordsboner och sa kommer jag dar med nagon konstig hemmagjord sak. Hahah!

Sen at vi middagen, at efterratt nere i kallaren medan vi kollade pa Andrea Bocelli live from Tuscany. Hade det ganska mysigt faktiskt. Blev matt och sov som en gris sen iallafall.

Pa lordagen akte jag in till stan och traffade Sanna. Shoppade en del, som vanligt. Leggings, strumpor, orhangen, liten festvaska, harband och julklappar! Till er Elis och Disa, kommer pa posten sen.



Sen gick jag och Sanna till Svenska Kyrkan for att kopa biljetter till Luciafirandet i Holy Trinity Church. 25 dollar!!! Ja iallafall, vi stannade och fikade ocksa. Det luktade sa hemma darinne, luktade som det gor hemma hos gammelmormor, lite gammalt och nybakat.



Det var sa himla mysigt darinne, sa lugnt och stilla. Man kunde knappt hora trafiken fran Fitfh Ave utanfor.

Sen har dem ju ocksa borjat julskylta i stan ocksa. Sa har sag det ut i Lord&Taylors skyltfonster.



Sjalvklart hade de fler fonster, men det har var det enda jag lyckades ta bild av, for mycket folk utanfor.
Sen tog jag bussen hem till Sanna, andra Sanna da alltsa. Vi at sushi och drog sedan pa bio, sag Role Models som ni redan har hort om. Det var val min helg i princip. Idag sondag hande inget speciellt, sov till tio, traffade Maria vid fyra, gick och sag Twilight igen med henne, jag vet detta ar inte normalt, det ar sjukligt. FYRA GGR HAR JAG GATT PA BIO DEN HAR VECKAN! Varav en av filmerna sag jag TVA GGR! Oh well..

 Sushi, nya orhangen och ser jag tjock ut?

Usch hatar maten har..

Talk to you later babes!

Jonna

RSS 2.0